Helstekt fläskkarré

On 19 september, 2010, in Kött, by Mary

Söndagsstek. Så mumsigt! Påminner mig om middagarna med familjen när jag var liten. Och det bästa var så klart efterrätten efter söndagsmiddagen. :-)
Jag helsteker fläskkarré i min stekgryta. Först bryner jag den i olja runt om. Kryddar med salt och peppar. Sköljer och delar morot, palsternacka, lök och vitlök i lagom stora bitar. Häller sedan på ca 1/2 liter vatten (beror lite på hur stor karrén är) och buljongtärningar. Utnyttja höstens primörer och grönsaker till att smaksätta buljongen!

Efter ca 1,5 timme tar jag ur köttet och låter vätskan reducera ner, dvs koka livligt, detta gör att smakerna framträder i buljongen. Blandar sedan ner 300 gram skogssvamp eller kantareller. Älskar svampsås! Reder sedan av buljongen med mjölk/grädde. Smaka av med salt och peppar. Supergott att ha en klick gelé i såsen som smaksättning.

Servera med pressad eller kokt potatis, gelé och sedan efterrätt .-)

Tagged with:  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>